Zwemdiploma A

Wij verzorgen de lessen voor het Zwemdiploma A in het zwembad van het Revalidatie Centrum READE aan de Overtoom 283, te Amsterdam. Bij het zwembad zijn ruime omkleedruimtes en heerlijke douches. U kunt gratis gebruik maken van de kluisjes (opbergkastjes), om uw waardevolle bezittingen in op de bergen. 

Het zwembad heeft een afmeting van 6 x 15 meter, waardoor het heel overzichtelijk en veilig is. De watertemperatuur is 32graden Celsius, wat heel prettig aanvoelt. 

Zwemschool Pardoes maakt gebruik van een Diepwater Methodiek. Het ontwikkelen van watergevoel is een belangrijke voorwaarde om je te kunnen verplaatsen in het water en om met succes een zwemslag te kunnen leren. Zodoende krijgen de kinderen voldoende tijd voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen, watergevoel en drijven op buik en rug. Dat is de basis om succesvol verder te gaan met het aanleren van de zwemslagen.

Wij verzorgen deze lessen op vaste tijden, vaste groepjes en met vaste leerkrachten. Dit geeft rust en veiligheid voor kinderen. 

a diploma, zwemmen, envoz

Waar worden de lessen gegeven?

De zwemlessen worden gegeven aan de Overtoom 283, in het Reade. Via de hoofdingang gaat u links voor de receptie langs. Dan naar rechts en doorlopen totdat u het zwembad ziet. Aan het begin en eind van het zwembad bevindt zich een ingang.

Er zijn twee grote kleedkamers waar u gebruik van kunt maken. Tevens zijn hier voldoende (gratis) kluisjes waar u uw waardevolle spullen in kunt opbergen.

Parkeren kunt u tegen gebruikelijk tarief (€3,- per uur) in de parkeergarage onder Reade.
Fietsen kunt u het veiligst stallen in de parkeergarage onder Reade. 

Wanneer zijn de lessen?

De lessen zijn op zaterdag en zondag. Een les duurt 45 minuten. Uw kind wordt in een vaste lestijd ingedeeld.
De tijden voor niveau 1, 2 & 3 zijn:
 9.00  -   9.45 
 9.45  - 10.30
10.30 - 11.15 
11.15 - 12.00
12.00 - 12.45
12.45 - 13.30

Niveau 4 lessen zijn tevens op zaterdag en zondag.
  8.15 -   9.00
13.30 - 14.15
14.15 - 15.00
Voor deze klasjes gelden geen vastgestelde tijden, en kunt u als ouder zelf, per weekend bepalen op welke dag/tijd uw kind komt zwemmen.

Wat is de minimum leeftijd?

Bij ons is de minimumleeftijd ± 5 jaar. Een paar maandjes jonger of ouder is geen probleem, laat het ons even weten. 

Wanneer en waar zijn de examens?

Voor het Zwemdiploma A organiseren wij 3 keer per jaar een examen. Alle examens zijn altijd op basis van een persoonlijk uitnodiging. De examens worden gehouden in het spring bassin van het Sloterparkbad te Amsterdam.

In het examenweekend doen we eerst op zaterdag een generale repetitie, ook wel proefzwemmen genoemd. Daardoor is het examen op zondag een waar zwemfeest.
 Na afloop ontvangen alle kinderen het officiële Zwemdiploma A.

Eerst volgende examendata's worden op de homepage weergeven.

Exameneisen 

Verplichte onderdelen:

Met extra kleding: sokken, hemd, korte broek, t- shirt met korte mouw en waterschoenen

1. De leerling springt in het water met een rechtstandige sprong en gaat vervolgens 15 tellen watertrappen. 
2. Zwemt vervolgens 25 meter schoolslag, waarbij de leerling tenminste 1 × onder een lijn door moet zwemmen, aansluitend 25 meter enkelvoudige rugslag.

Met zwemkleding:
1. Met sprong naar keuze gaat de leerling te water en zwemt aansluitend 3 meter onder water door een hoepel of gat van een verticaal hangend zeil. Vervolgens zwemt de leerling 100 meter, waarvan 50 meter schoolslag en 50 meter enkelvoudige rugslag. 
2. Na een sprong vanaf de kant 10 tellen drijven met het gezicht in het water, daarna 3 zwemslagen doorzwemmen en vervolgens 5 tellen drijven op de buik met het gezicht in het water.
3. Na een afzet van de kant 10 tellen drijven als een potloodje, daarna 3 zwemslagen en vervolgens 10 tellen drijven op de rug als een zeester.
4. Vanuit het water afzetten van de kant en 6 meter beginners borstcrawl zwemmen.
5. Vanuit het water afzetten van de kant en 6 meter beginners rugcrawl zwemmen.
6. Met een sprong naar keuze te water gaan en 1 minuut watertrappen waarbij men zich 1 × door middel van uitblazen helemaal onder water laat zakken